Roladki ze szczupaka

Składniki: 80 dag filetów ze szczupaka, limonka, sól, szczypta mielonego chili (lub 1 papryczka chili), 1/2 pęczka świeżej kolendry, 15 dag bekonu (najlepiej w plastrach), 4 łyżki oleju.

Filet ze szczupaka pokrój w dłuższe plastry (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Rozłóż plastry na desce do krojenia, pokrop je sokiem z limonki i posól. Następnie posyp je przyprawą chili lub drobno pokrojoną papryczką chili i rozłóż listki świeżej kolendry. Połóż na to plaster bekonu i zwiń mocno w roladki. Owiń kolejnym plastrem bekonu i umocuj wykałaczką, aby podczas pieczenia nie rozwinęły się.

Włóż roladki do brytfanny i polej olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej