Rozgrzewająca zupa curry na skrzydełkach

Składniki: 2 skrzydełka, 5 ziemniaków, 15 dag makaronu gnocchi, 2 marchewki , 15 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 25 dag mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew, por), łyżeczka curry, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, kostka rosołowa, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego.

1. Do garnka wlej 2 litry wody, dodaj skrzydełka, ugotuj, zbierając szumowiny. Ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. Dodaj do skrzydełek.

Dodaj kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie, fasolkę szparagową i mieszankę warzywną. Przypraw solą, pieprzem, curry i papryką. Ugotuj.

Reklama

2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Dodaj do zupy.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej