Rozgrzewająca zupa curry na skrzydełkach

Składniki: 2 skrzydełka, 5 ziemniaków, 15 dag makaronu gnocchi, 2 marchewki , 15 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 25 dag mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew, por), łyżeczka curry, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, kostka rosołowa, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego.

1. Do garnka wlej 2 litry wody, dodaj skrzydełka, ugotuj, zbierając szumowiny. Ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. Dodaj do skrzydełek.

Dodaj kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie, fasolkę szparagową i mieszankę warzywną. Przypraw solą, pieprzem, curry i papryką. Ugotuj.

Reklama

2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Dodaj do zupy.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej