Ryba po hawajsku

Składniki: pół kg dowolnych filetów rybnych, 3 strąki kolorowych papryk, puszka ananasa, 250 ml łagodnego keczupu, 3 cebule, sól, pieprz, olej, mąka.

Filety rybne pokrój, przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące. Usmaż. Papryki oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Ananasa osącz (zalewę zachowaj), pokrój na kawałki. Olej rozgrzej w rondelku, włóż papryki, cebulę i ananasa, podsmaż.

Wlej zalewę, wymieszaj, podduś. Wlej keczup, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej ryby, ostudź, wstaw na kilka godzin do lodówki.

Reklama

Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 3 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • 3 tosty pszenne, 4 kotlety schabowe (po ok. 17,5 dag każdy), 12,5 dag sera camembert, 1 jajko, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej do mięs, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżeczki oleju, roszponka i... więcej