Ryba w cieście

Składniki na 4 porcje: • 75 dag filetów rybnych do wyboru: mintaj, panga lub morszczuk • olej do głębokiego smażenia • 2 cytryny Ciasto: • 2 jajka • 50 g mąki pszennej • piwo do rozrobienia gęstej konsystencji Sos: • 1 szklanka majonezu • 2 łyżki mleka • 2 łyżki posiekanego koperku • sól • pieprz

Przyrządzanie:

Reklama

1. Majonez połącz z mlekiem. Dodaj posiekany koperek oraz odrobinę pieprzu i soli.

2. Jajka wymieszaj z mąką i odrobiną piwa. Wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).

3. Filety rozmroź, odsącz i pokrój na kawałki. Obtocz w piwnej panierce. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

4. Podawaj z przygotowanym sosem majonezowym i cząstkami cytryny.

3,80 zł 380 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej