Rybne roladki

Składniki: 20 dag chleba tostowego, ogórek kiszony, 2 ziemniaki, 10 dag groszku, marchewka, pół szklanki majonezu, 3/4 szklanki śmietany, 20 dag wędzonego łososia , posiekany szczypiorek

Ziemniaki, marchewkę i groszek ugotuj. Dwa pierwsze składniki i ogórek pokrój w kosteczkę. Na folii aluminiowej ułóż prostokąt z tostów i polej go śmietaną. Przykryj folią i lekko rozwałkuj, folię zdejmij. Na tostach ułóż łososia, warzywa i posmaruj majonezem. Zroluj, owiń folią i włóż na 2 godziny do lodówki. Posyp szczypiorkiem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej