Sajgonki bez smażenia

Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej

1. Tofu pokrój wzdłuż, włóż np. do zamykanego pudełka, skrop sosem sojowym i lekko potrząśnij pudełkiem. Odstaw. Sałatę umyj, osusz. Marchew, paprykę i ogórek pokrój w słupki. Tofu obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Arkusze papieru ryżowego namocz kolejno w talerzu z gorącą wodą. Następnie na każdym kawałku kładź sałatę, tofu i warzywa. Pozawijaj. Sajgonki podaj z ulubionym sosem (najlepiej o wyrazistym smaku).

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej