Sajgonki bez smażenia

Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej

1. Tofu pokrój wzdłuż, włóż np. do zamykanego pudełka, skrop sosem sojowym i lekko potrząśnij pudełkiem. Odstaw. Sałatę umyj, osusz. Marchew, paprykę i ogórek pokrój w słupki. Tofu obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Arkusze papieru ryżowego namocz kolejno w talerzu z gorącą wodą. Następnie na każdym kawałku kładź sałatę, tofu i warzywa. Pozawijaj. Sajgonki podaj z ulubionym sosem (najlepiej o wyrazistym smaku).

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej