Sakiewki francuskie z warzywami

Podaję je na obiad lub na kolację. Farsz zależy od tego, co mam w lodówce, a ciasto francuskie jest zawsze w zamrażarce.

Składniki: 2 op. ciasta francuskiego, 2 duże filety z kurczaka, mrożone warzywa na patelnię (np. z ziołami prowansalskimi), przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, olej, jajko, por

Reklama

Przygotowanie: Mięso pokrój w kostkę, skrop olejem, oprósz przyprawą do kurczaka. Odstaw na godzinę.

Warzywa podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Obsmaż kurczaka i wymieszaj z warzywami.

Ciasto potnij na duże kwadraty. Na każdym ułóż porcję farszu. Zlep brzegi, a dodatkowo obwiąż paseczkiem pora. Posmaruj sakiewki roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w temp. 180˚C. Podaj z sosem czosnkowo-jogurtowym.

Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2,20 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej