Sakiewki schabowe siostry Anastazji

Składniki dla 4 osób: 8 kotletów schabowych bez kości • 30 dag pieczarek • pół czerwonej papryki • cebula • olej • 2 łyżki przecieru pomidorowego • sól • pieprz.

Reklama

1. Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką.

2. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „183 nowe przepisy siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej