Sakiewki schabowe siostry Anastazji

Składniki dla 4 osób: 8 kotletów schabowych bez kości • 30 dag pieczarek • pół czerwonej papryki • cebula • olej • 2 łyżki przecieru pomidorowego • sól • pieprz.

Reklama

1. Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką.

2. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „183 nowe przepisy siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej