Sakiewki z tofu

Składniki na 4 porcje: ● 1,5 szklanki mąki ● szklanka wody gazowanej ● jajko ● sól, kurkuma; Farsz: ● po puszce kukurydzy, kiełków z fasoli, groszku ● pół op. tofu ● cebula ● bazylia, oregano, pieprz ● po kawałku papryki i pora ● po kilka pomidorków koktajlowych i oliwek ● oliwa

❶ Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj pozostałe składniki ciasta i zmiksuj. Jeśli jest za gęste, wlej trochę zwykłej wody. Na oliwie usmaż cienkie naleśniki.

❷ Tofu polej oliwą, oprósz ziołami, solą, pieprzem. Po kilku minutach marynowania usmaż i pokrój kostkę.

Reklama

❸ Osącz kukurydzę, groszek, kiełki i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną paprykę, trochę cebuli, oliwki, pomidorki oraz tofu. Skrop sałatkę oliwą i przypraw.

❹ Na każdy naleśnik połóż trochę farszu. Unieś boki do góry, tworząc sakiewki. Zwiąż paseczkami z zielonej części pora. Udekoruj.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej