Sałatka w makaronie conchiglioni

Składniki: 20 dużych muszli, dymka, pęczek rzodkiewek, pół ogórka, zielona papryka, kawałek kapusty pekińskiej, kiełki rzodkiewek, 2 łyżki octu balsamicznego, oliwa, pieprz, sól

1. Pokrój dymkę, paprykę oraz kapustę pekińską. Rzodkiewki oraz ogórek zetrzyj na tarce. Wymieszaj składniki, wsyp kiełki rzodkiewek. Wymieszaj oliwę z octem, przypraw sos. Polej sałatkę.

2. Makaron ugotuj na pół twardo (al dente) w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedź, przelej zimną wodą, ostudź. Makaronowe muszle napełnij sałatką i od razu serwuj na stół.

Reklama

czas przygotowania: 35 min, ilość porcji:4, cena za porcję: 2,70 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej