Schab duszony z cebulką

Składniki dla 4 osób: 8 plastrów schabu • 2 cebule • olej do smażenia • majeranek • tymianek • szczypta cukier • sól • pieprz

1. Schab rozbij, przypraw majerankiem, tymiankiem, solą i sporą ilością pieprzu. Cebulę pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i cukru. Schab podsmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.

2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, przełóż schab z cebulą. Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Danie to możesz podać z dodatkiem różnego rodzaju kasz, ryżem lub makaronem.

Reklama

Czas: około 50 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej