Schab duszony z cebulką

Składniki dla 4 osób: 8 plastrów schabu • 2 cebule • olej do smażenia • majeranek • tymianek • szczypta cukier • sól • pieprz

1. Schab rozbij, przypraw majerankiem, tymiankiem, solą i sporą ilością pieprzu. Cebulę pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i cukru. Schab podsmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.

2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, przełóż schab z cebulą. Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Danie to możesz podać z dodatkiem różnego rodzaju kasz, ryżem lub makaronem.

Reklama

Czas: około 50 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju... więcej