Schab faszerowany na słodko

Składniki: • kilogram schabu bez kości • pół kg jabłek, np. szarej renety • pół szklanki rodzynek • 2 łyżki masła • 2 łyżki bułki tartej • sól • pieprz • cukier • 2 łyżki majeranku • słodka papryka w proszku • olej

1. Schab oczyść z błonek, umyj, osusz i natnij kieszeń.

2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w kostkę.

Reklama

3. Przesmaż je na rozgrzanym maśle, dodaj rodzynki, cukier i bułkę tartą. Dodaj sól, pieprz, słodką paprykę i majeranek. Całość wymieszaj.

4. Nadziej schab przygotowanym farszem, natrzyj go solą, polej olejem i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowy podawaj np. z ziemniakami i sałatą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej