Schab w sosie z mleczka kokosowego

Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju kokosowego • mielony imbir • mielona kolendra • sól • pieprz

Reklama

1. Buraki i ziemniaki obierz, pokrój w plastry, włóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180°C przez 50 minut. Schab pokrój w cząstki, przypraw kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, obtocz w mące, smaż na połowie oleju. Pieczarki obierz, przekrój na pół, przypraw, podsmaż na pozostałym oleju. Brukselkę gotuj do miękkości w osolonym wrzątku.

2. W garnku podgrzej mleko kokosowe, połącz z mięsem, dodaj odrobinę wody, przypraw, duś na małym ogniu około 30 minut. Mięso podawaj z dodatkiem przygotowanych warzyw.

Czas: około godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej