Schab z jabłkami na słodko

Składniki na 10 porcji: • kg schabu bez kości • pół kg jabłek (np. szarej renety) • pół szklanki rodzynek • po 2 łyżki masła i bułki tartej • sól • pieprz • cukier • 2 łyżki majeranku • papryka • olej.

1. Schab umyj, natnij w środku kieszeń. Obrane jabłka pokrój w kostkę i przesmaż na maśle. Dodaj rodzynki, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj.

Reklama

2. Nadziej mięso farszem. Wierzch natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Skrop olejem i odstaw na godzinę do marynowania.

3. Przesmaż schab na oleju, przełóż go do brytfanki i piecz godzinę w 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej