Śledź w łódkach cytrynowych

Składniki: • 4 cytryny • 4 duże płaty śledziowe w oleju • mała cebula • 2 łyżki jogurtu naturalnego • 2 łyżki majonezu • szczypta cukru • pół szklanki siekanego koperku • łyżeczka kawioru.

1. Cytryny przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą ostrego nożyka wydrąż środki. Tak powstałe cytrynowe łódeczki wstaw na noc do zamrażarki.

2. Płaty śledziowe pokrój w wąskie paski. Dodaj posiekaną cebulę, koperek, jogurt oraz majonez. Dopraw całość szczyptą cukru.

Reklama

3. Zamrożone łódeczki napełnij sałatką śledziową, a następnie udekoruj kawiorem i gałązką koperku. Przystawkę podawaj na kostkach lodu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej