Śledzie w ziołowym oleju

Składniki:, 60-80 dag śledzi, 5-6 łyżki siekanych mieszanych ziół: natka pietruszki, koperek, tymianek, 2 łyżki gotowej mieszanki ziołowej do ryb, 2 cebule, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 cytryna, pieprz, ostra papryka, 3 listki laurowe, 1 szklanka oleju.

Reklama

1. Śledzie umyć, namoczyć, wyfiletować i obrać ze skóry, pokroić na porcje.

2. Cebule pokroić w drobną kostkę, dodać siekane zioła, suchą mieszankę, pokruszone listki laurowe, musztardę, płaską łyżeczkę ostrej papryki i szklankę oleju, dokładnie wymieszać. Marynatą zalać śledzie.

Śledzie podawać z plastrami cytryny. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej