Śledzie w ziołowym oleju

Składniki:, 60-80 dag śledzi, 5-6 łyżki siekanych mieszanych ziół: natka pietruszki, koperek, tymianek, 2 łyżki gotowej mieszanki ziołowej do ryb, 2 cebule, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 cytryna, pieprz, ostra papryka, 3 listki laurowe, 1 szklanka oleju.

Reklama

1. Śledzie umyć, namoczyć, wyfiletować i obrać ze skóry, pokroić na porcje.

2. Cebule pokroić w drobną kostkę, dodać siekane zioła, suchą mieszankę, pokruszone listki laurowe, musztardę, płaską łyżeczkę ostrej papryki i szklankę oleju, dokładnie wymieszać. Marynatą zalać śledzie.

Śledzie podawać z plastrami cytryny. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej