Sosy i dipy do młodych warzyw

Pokrojone w słupki, ugotowane na parze lub upieczone na grillu warzywa lepiej smakują „w towarzystwie”.

Reklama

Robert Świeca, kucharz „Dziki Zakątek”

•Przygotuj klasyczny sos tzatziki z jogurtu lub serka, czosnku, startego ogórka i koperku.

•Podaj hummus z gotowanej ciecierzycy zmiksowanej z pastą sezamową (tahini), oliwą, czosnkiem oraz sokiem z cytryny.

•Polej warzywa domowym zielonym pesto ze zmiksowanej bazylii lub natki, oliwy, czosnku oraz orzechów włoskich.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej