Sosy i dipy do młodych warzyw

Pokrojone w słupki, ugotowane na parze lub upieczone na grillu warzywa lepiej smakują „w towarzystwie”.

Reklama

Robert Świeca, kucharz „Dziki Zakątek”

•Przygotuj klasyczny sos tzatziki z jogurtu lub serka, czosnku, startego ogórka i koperku.

•Podaj hummus z gotowanej ciecierzycy zmiksowanej z pastą sezamową (tahini), oliwą, czosnkiem oraz sokiem z cytryny.

•Polej warzywa domowym zielonym pesto ze zmiksowanej bazylii lub natki, oliwy, czosnku oraz orzechów włoskich.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej