Spaghetti bolognese na ostro

Chcesz zaskoczyć rodzinę i znajomych, podając nowe wykwintne dania na bazie makaronu? Wypróbuj nasze przepisy.

Składniki: paczka makaronu spaghetti, 1/2 kg mielonego mięsa, cebula, ząbek czosnku, przecier pomidorowy, łyżeczka ziół prowansalskich, oliwa, sól, pieprz, chili

Reklama

Przygotowanie: Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Drobno posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i pokrój.

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj kawałki pomidorów i zioła prowansalskie. Przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj. Sos podawaj z makaronem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej