Spaghetti z parówkami

Składniki: 2 parówki, garść makaronu spaghetti puszka pomidorów, łyżka koncentratu pomidorowego, cebula, 3 ząbki czosnku, bazylia, oregano, słodka papryka, sól, pieprz

Parówki pokrój na kawałki. W każdy wbij kilka surowych nitek makaronu i ugotuj, tak aby makaron był al dente.

W tym czasie cebulę pokrój w kostkę i podsmaż, dodaj pomidory z puszki, koncentrat i posiekany czosnek.

Reklama

Całość dopraw solą, pieprzem, papryką i ziołami. Duś, aż sos trochę zgęstnieje. Odcedź i rozłóż na talerze. Podawaj z sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej