Szaszłyki warzywne ze śliwkami

Cukiniowe: żółta papryka, 2 marchewki, 2 małe cukinie, 6 śliwek suszonych. Ziemniaczane: 9 młodych ziemniaków, 2 małe cebule, 6 śliwek suszonych, 3 pieczarki. Sos: 2 łyżki oliwy, sok z pół cytryny, łyżka miodu, rozmaryn

Przygotowanie: Cukiniowe: marchewki obierz, gotuj minutę. Ostudź, pokrój na ukośne kawałki. Paprykę pokrój na kawałki. Cukinie pokrój na cienkie plastry. Owiń w nie śliwki. Warzywa nadziewaj na przemian na patyczki do szaszłyków.

Reklama

Ziemniaczane: ziemniaki gotuj minutę. Cebule i pieczarki pokrój na pół. Wszystkie składniki nadziej na patyczki. Sos: składniki wymieszaj, polej szaszłyki. Ułóż na tackach, grilluj ok. 15 minut.

Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej