Szaszłyki z łososiem

Składniki: 30 dag filetu z łososia, 1/2 średniej cukinii, 3 krążki ananasa z zalewy, 1/2 czerwonej papryki, przyprawa do ryb, oliwa z oliwek, sos rybny, sól, pieprz.

1. Rybę kroję w kostkę (skórę usuwam), posypuję przyprawą do ryb, skrapiam oliwą i sosem rybnym. Wstawiam do lodówki co najmniej na godzinę.

2. Cukinię kroję w plasterki, paprykę w ka wałki, ananasa w ćwiartki. Oprószam solą i pieprzem. Nabijam je na przemian z rybą na patyczki i obsmażam na patelni grillowej lub piekę na grillu na tacce aluminiowej.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej