Szparagowe roladki z szynką na grzankach

● Pęczek zielonych szparagów ● ser mozzarella (duża kulka) ● 6-8 plastrów szynki dojrzewającej, np. parmeńskiej (lub innej – podobnej lub twojej ulubionej) ● oliwa z oliwek ● wąskie paski wycięte z kromek jasnego chleba tostowego (tyle, ile mamy szparagów) ● sól do smaku.

Paski z pieczywa tostowego skrop oliwą i opiecz na złoto. Szparagi oczyść, obgotuj ok. 5 min w osolonej wodzie (jeśli są grubsze, ok. 7 min). Wyjmij i od razu schłodź w zimnej wodzie.

Reklama

Mozzarellę pokrój w wąskie paski. Połóż na grzankach. Na tym ułóż po szparagu, owiń całość kawałkiem plastra szynki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej