Szparagowe roladki z szynką na grzankach

● Pęczek zielonych szparagów ● ser mozzarella (duża kulka) ● 6-8 plastrów szynki dojrzewającej, np. parmeńskiej (lub innej – podobnej lub twojej ulubionej) ● oliwa z oliwek ● wąskie paski wycięte z kromek jasnego chleba tostowego (tyle, ile mamy szparagów) ● sól do smaku.

Paski z pieczywa tostowego skrop oliwą i opiecz na złoto. Szparagi oczyść, obgotuj ok. 5 min w osolonej wodzie (jeśli są grubsze, ok. 7 min). Wyjmij i od razu schłodź w zimnej wodzie.

Reklama

Mozzarellę pokrój w wąskie paski. Połóż na grzankach. Na tym ułóż po szparagu, owiń całość kawałkiem plastra szynki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej