Szybkie tortille na przyjęcie

Składniki na 4-6 porcji: 8 tortilli, 1 paczka miksu sałat, 4 plastry żółtego sera, np. goudy, 4 suszone pomidory, 1 duże awokado, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 mała puszka kukurydzy, 2 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki keczupu pikantnego, 7 łyżek majonezu, sól, pieprz, słodka papryka.

Reklama

Przygotowanie: ok. 15 minut

1. Awokado obrać, pokroić w plasterki, pomidory w paski. Keczup wymieszać z 3 łyżkami majonezu, doprawić papryką i pieprzem, rozsmarować na 4 tortillach. Na każdej sztuce rozłożyć trochę sałaty, awokado, pomidorów, po 1 plastrze sera.

2. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka obrać, pokroić w kostkę. Składniki dokładnie wymieszać z pozostałym majonezem, doprawić solą i pieprzem. Rozsmarować na pozostałych tortillach, rozłożyć pozostałą sałatę.

3. Tortille zwinąć ciasno w rulony, każdą przekroić ukośnie ostrym nożem na 3-4 części, każdą spiąć wykałaczką, by roladki się nie porozpadały, rozłożyć na półmisku. Przed podaniem wstawić do lodówki na ok. pół godziny, by smaki się przegryzły.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej