Tagliatelle w sosie kurkowym

Składniki na 4 porcje: paczka makaronu tagliatelle, 20 dag kurek, 2 łyżki masła, udko kurczaka, 150 ml śmietany 18%, mała cebulka, 200 ml rosołu, garść posiekanego szczypiorku , sól morska, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Z udka oddziel delikatne mięso i pokrój je w paseczki. Kurki oczyść, duże przetnij na pół, małe zostaw w całości. Obraną cebulkę posiekaj. Przesmaż składniki na maśle, dopraw je solą oraz pieprzem, zalej rosołem i gotuj.

Reklama

Połącz masę kurkową ze śmietaną i szczypiorkiem. Polej gotowym sosem makaron.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Super TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej