Tagliatelle z naleśników

Składniki na 2 porcje: 2 szklanki wody, 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru, 2 jajka, szczypta soli, olej do smażenia, 3 kolorowe barwniki, cukier puder do posypania.

1. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, jajkami i wodą. Podziel ciasto na 4 części i do każdej dodaj po 1 barwniku.

Reklama

2. Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju, po czym zwiń je w rulon i potnij w paski.

3. Gotowy makaron posyp cukrem pudrem.

Katarzyna Sycik z Konina

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Super TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej