Tagliatelle z naleśników

Składniki na 2 porcje: 2 szklanki wody, 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru, 2 jajka, szczypta soli, olej do smażenia, 3 kolorowe barwniki, cukier puder do posypania.

1. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, jajkami i wodą. Podziel ciasto na 4 części i do każdej dodaj po 1 barwniku.

Reklama

2. Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju, po czym zwiń je w rulon i potnij w paski.

3. Gotowy makaron posyp cukrem pudrem.

Katarzyna Sycik z Konina

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Super TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej