1. Mąkę przesiej na stolnicę. Pokrój na kawałki masło, dodaj do mąki razem z solą i wodą. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
2. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep plackiem. Przykryj kawałkiem pergaminu i obciąż suchym ziarenkami grochu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Spód piecz przez 10 minut.
3. Obydwa awokado rozetnij, wyjmij pestki, miąższ wydrąż i zmiksuj ze śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Szparagi oczyść, opłucz. Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki.
4. Masę z awokado rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Przykryj plasterkami cukini oraz szparagami. Ser pokrusz. Posyp nim wierzch tarty. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 15 minut.