Tartinki z paluszkami krabowymi

Składniki: 24 kromki bułki paryskiej + 8 paluszków krabowych + 1/2 szklanki gęstej śmietany + starta skórka i sok z cytryny + łyżeczka oliwy + masło + słoiczek ikry + 2 łyżki posiekanego szczypiorku + ogórek pokrojony w cienkie plasterki

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

1. Posiekaj drobno krabowe paluszki. Wymieszaj śmietanę, skórkę cytrynową, sok, posiekany szczypiorek i oliwę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj paluszki i wstaw do lodówki na 30 minut.

2. Wykrój z kromek szklanką 24 kółka. Posmaruj masłem 12 (po jednej stronie). Nałóż na nie krabową mieszankę.

Reklama

3. Posmaruj masłem po obu stronach pozostałe kółka. Przykryj nimi te z mieszanką krabową. Udekoruj kanapki z wierzchu plasterkami ogórka i kilkoma kuleczkami czerwonej ikry. (12 tartinek).

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej