Troć z ziołami i porem

Przygotowanie 45 minut. Porcja 490 kcal. Koszt porcji ok. 6,50 zł. Przepis dla 4 osób.

Składniki:

Reklama

4 filety z troci, po pęczku koperku i natki, 2 pory, 2 łyżki masła, szklanka śmietany 18 proc., łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki musztardy (w tym jedna ziarnistej), sól, pieprz, sok z cytryny olej do smażenia.

Osuszoną rybę skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Pory pokrój w talarki, krótko podduś je na maśle. Posiekaj koperek i natkę, wymieszaj z porami.

Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Filety obsmaż na oleju na dużym ogniu i ułóż na porach. Połącz śmietanę, musz tardę i mąkę.

Dopraw i zalej nią ryby. Zapiekaj w 220°C około 20 minut. Podawaj z masełkiem ziołowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kobieta i życie

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej