Udka w miodowej glazurze

Składniki: 6-8 udek kurczaka; glazura: ●130 ml płynnego miodu ●6-8 łyżek ostrej musztardy ●2 łyżki oleju ●sól, pieprz, rozmaryn.

Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz składniki glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200ºC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej