Udka w miodowej glazurze

Składniki: 6-8 udek kurczaka; glazura: ●130 ml płynnego miodu ●6-8 łyżek ostrej musztardy ●2 łyżki oleju ●sól, pieprz, rozmaryn.

Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz składniki glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200ºC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej