Udka z kurczaka z natką

Składniki: 4 udka kurczaka, pęczek natki, kajzerka, 3 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz.

1. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Natkę umyj, osusz. Udka umyj, osusz. Skórkę ostrożnie oddziel od mięsa (staraj się nie uszkodzić skórki). Mięso odkrój od kości, zmiel.

Reklama

Dodaj jajko, odciśniętą kajzerkę, natkę i tartą bułkę, wyrób, przypraw (do farszu możesz też dodać kawałek zmielonej piersi kurczaka).

2. Skórki z każdego udka zszyj tak, by powstała kieszeń. Napełnij ją farszem, otwór zaszyj.

Udka ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.

Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej