Udka z kurczaka z natką
Składniki: 4 udka kurczaka, pęczek natki, kajzerka, 3 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz.
1. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Natkę umyj, osusz. Udka umyj, osusz. Skórkę ostrożnie oddziel od mięsa (staraj się nie uszkodzić skórki). Mięso odkrój od kości, zmiel.
Dodaj jajko, odciśniętą kajzerkę, natkę i tartą bułkę, wyrób, przypraw (do farszu możesz też dodać kawałek zmielonej piersi kurczaka).
2. Skórki z każdego udka zszyj tak, by powstała kieszeń. Napełnij ją farszem, otwór zaszyj.
Udka ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.
Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne
Zobacz również
-
Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej