Waniliowy makaron z gruszkami - w pół godziny

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki:
- 750 ml mleka,
- cukier waniliowego,
- 400 g makaronu wstążki,
- 4 gruszki,
- 1/4 l soku jabłkowego,
- łyżka cukru,
- 150 g kremu orzechowego (np. nutella),
- 100 g orzechów laskowych,
- cynamon,
- melisa

Przygotowanie:" height="17" width="114">

Reklama

Do garnka wlać po pół litra mleka i wody, dodać opakowanie cukru waniliowego, zagotować, wrzucić makaron i gotować 12 minut. Gruszki obrać, pokroić na cząstki. Dusić w soku jabłkowym z cukrem ok. 5 minut.

Pozostałe mleko zagotować i rozpuścić w nim krem orzechowy. 6 orzechów przepołowić resztę posiekać.

Makaron i gruszki odcedzić układać na talerzu, polać sosem, posypać orzechami, oprószyć cynamonem. Dekorować listkami melisy.

Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 3690 kJ/881 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej