Warzywa w ostrym sosie chrzanowym

Składniki dla 4 osób: Warzywa: 25 dag piersi z indyka • 20 dag groszku • kilka dymek • młode marchewki • biała rzodkiew • natka pietruszki • olej • 2 łyżki masła • 3 łyżki sosu sojowego • sól • pieprz. Sos: 2 łyżki masła • 2 łyżki mąki • szklanka mleka • 4 łyżki chrzanu • 10 dag śmietany • sól • pieprz.

1 Indyka pokrój, wymieszaj z sosem sojowym. Warzywa pokrój, przypraw i duś na maśle z odrobiną wody. Mięso podsmaż na oleju.

2 Z masła i mąki zrób zasmażkę, dodaj mleko, chrzan, śmietanę i przyprawy, gotuj. Podawaj z warzywami i mięsem.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej