Wieprzowe serca z pieczarkami Urszuli Świecy z Hrubieszowa

Składniki: 50 dag serc wieprzowych, 10 dag pieczarek, 2 cebule, marchewka, pietruszka, pół selera, 2 łyżki koperku, tymianek, wegeta, papryka, sól, pieprz, przecier pomidorowy, olej, wytrawne wino

Mięso pokrój i obsmaż. Pokrój pieczarki i cebule, zetrzyj warzywa. Podsmaż serca, dodaj warzywa, podlej wodą i winem. Duś ok. 40 min. Dodaj podsmażone pieczarki, cebulę, przecier, przyprawy. Duś kolejne 30 min.

Reklama

Porcje 6 Przygotowanie 90 min Cena 0,80 zł Kalorie 360 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej