1 Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki lub na kawałki. Włóż do miski, posyp przyprawą do kebaba, wymieszaj. Odstaw na kilkanaście minut.
2 Pomidorki rzymskie opłucz, osusz, pokrój na ćwiartki. Umyj starannie pod bieżącą wodą ogórka. Odkrój 1/4 i pokrój w półplasterki. Resztę ogórka przekrój na pół, a następnie każdą połówkę pokrój w słupki.
3 Umyj i oczyść z włókien 1-2 gałązki selera naciowego. Pokrój w słupki. Sałatę podziel na liście, opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym.
4 Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Smaż, mieszając, na złoty kolor. Dopraw solą i pieprzem. Na osobnej patelni układaj kolejno tortille. Skrapiaj je wodą i ogrzewaj po 2 min z każdej strony.
5 Tortille zroluj, włóż do szklanek. Napełniaj mięsem, pomidorami i posiekanym ogórkiem. Polej sosem chili. Na koniec włóż słupki selera, ogórka i liście sałaty.
czas ok. 30 min; porcja – 380 kcal, cena 3,90 zł