Włoska zupa pomidorowa

Składniki na 10 porcji: • duży korpus kurczaka • 30 dag rostbefu • marchewka • kawałek selera • cebula • 2,5 l wody • butelka przecieru pomidorowego • łyżka mąki • łyżka masła • sól • pieprz • listek laurowy • pół opakowania makaronu tagliatelle • 2 łyżki octu balsamicznego • tymianek • rozmaryn

1. Warzywa obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do garnka z zimną wodą. Dodaj mięso i przyprawy. Gotuj całość około 20 minut na małym ogniu.

2. Masło roztop na patelni, posyp mąką i dolej 2 łyżki sosu pomidorowego. Po chwili smażenia połącz z zupą i resztą sosu z butelki.

Reklama

3. W tym czasie ugotuj makaron tagliatelle zgodnie z opisem na opakowaniu. Rozlej zupę do talerzy. Do każdej porcji włóż makaron, wsyp zioła i polej sosem balsamicznym.

Czas: 40 min,1 porcja = 200 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej