Wołowe roladki z rukolą

Pyszne roladki z dodatkiem rukoli.

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Składniki:

- 10 cienkich plasterków pastrami,
- 10 dag rukoli,
- słoiczek pomidorów w oliwie,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 dag parmezanu,
- 5 dag orzeszków piniowych,
- łyżka ziarenek kolendry,
- 2 łyżki oliwy

Reklama

Przygotowanie:

Pomidory zmiksuj w zalewie z dodatkiem rozgniecionego czosnku. Do gładkiej masy dodaj starty parmezan i uprażone orzeszki piniowe oraz utłuczoną kolendrę. Ponownie zmiksuj na dosyć płynną masę. Masę smaruj każdy plaster mięsa. Na nim układaj po 3-4 listki rukoli (powinny wystawiać po obu końcach mięsa), zwiń roladki. Ochłodź.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz wołowinę? Wypróbuj:

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej