Zapiekanka z parówkami i kukurydzą

Składniki: op. makaronu, 60 dag parówek, puszka kukurydzy, 3 strąki papryki, 4 cebule, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, olej, sól, pieprz, keczup, gotowy sos śmietanowy, musztarda

1. Makaron ugotuj, odsącz. Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój i podsmaż na oleju. Przypraw. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj keczup i trochę musztardy. Kukurydzę odsącz.

2. W naczyniu żaroodpornym ułóż makaron. Nakryj warzywami, grzybami, kukurydzą, pokrojonymi parówkami. Polej sosem, posyp serem. Zapiekaj 15 minut w temp. 160˚C.

Reklama

Porcje 6

Przygotowanie 60 min

Cena 1,50 zł

Kalorie 655 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej