Zarzucajka podlaska z wędzonką

Składniki: 40 dag kisz. kapusty, 20 dag wędz. kiełbasy, 20 dag wędz. boczku, marchew, pietruszka, masło, cebula, 3 ziemniaki, 3 listki laur., pieprz, ziele ang., 2 ząbki czosnku, majeranek, sól.

Boczek i obraną cebulę pokrój. Na maśle zrumień boczek, zeszklij cebulę, dodaj kapustę, majeranek, duś 15 min.

Reklama

Warzywa obierz, pokrój. Ugotuj wodę, dodaj listki laur., pieprz, ziele, marchew, pietruszkę, a po 15 min ziemniaki. Ugotuj.

Dodaj grubo pokrojoną kiełbasę i czosnek, a po 5 min dołóż uduszoną kapustę z boczkiem. Gotuj jeszcze 10 min. Dopraw.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej