Zawijane zraziki z oliwkami

Składniki: 70 dag piersi z indyka, słoiczek pesto zielonego, cebula, ząbek czosnku, około 20 oliwek, sól, pieprz, olej, natka pietruszki, ser pleśniowy typu lazur, 1 l sosu pomidorowego.

Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj pesto i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ser i część oliwek. Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na natłuszczonej patelni, aż się zarumienią.

Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki i cebulę. Całość duś pod przykryciem około 50 minut, wlej sos pomidorowy. Tuż przed podaniem do sosu wsyp posiekaną natkę pietruszki.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej