Zielone spaghetti

Składniki: opakowanie spaghetti (może być zielone), 2 cukinie pokrojone w plasterki, 3 łyżki oliwy, cebula, drobno posiekana, zmiażdżony ząbek czosnku, 25 dag liści świeżego szpinaku, umytych i osuszonych, 10 dag pesto, sól, pieprz l starty parmezan, świeża bazylia.

Zdjęcie

Zielone spaghetti /123/RF PICSEL
Zielone spaghetti
/123/RF PICSEL

Na grillowej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Gdy patelnia się nagrzeje, ułóż na niej plasterki cukinii i zgrilluj z obu stron. Dopraw solą i pieprzem. Gdy cukinia się zrumieni, wyłącz ogień i odstaw ją na bok. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę i czosnek.

Reklama

Całość zeszklij na średnim ogniu. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj makaron, odcedź, przełóż do nagrzanej miski i wymieszaj z pesto. Spaghetti rozłóż na talerze, ułóż po kilka zgrillowanych plasterków cukinii i porcję szpinaku. Przed podaniem posyp parmezanem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej