Złocisty omlet warzywny

Składniki: 2-3 duże jajka ●opcjonalnie – łyżka mąki ●olej lub masło do smażenia ●sól, pieprz ●czerwona papryka ●pomidor ●1/2 małej cukinii ●1/2 zielonej papryki ●czerwona cebula.

Zdjęcie

Złocisty omlet z warzyw /123/RF PICSEL
Złocisty omlet z warzyw
/123/RF PICSEL

1. Papryki umyj, usuń nasiona, miąższ pokrój na średnie kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

2. Pomidor umyj, pokrój, tak samo przygotuj cukinię.

Reklama

3. Jajka rozmieszaj trzepaczką (możesz dodać łyżkę mąki, ale nie musisz tego robić). Na dwóch patelniach rozgrzej masło lub olej i usmaż omlety z obu stron na złoto (ok. 3-4 min całość).

4. W tym czasie warzywa połącz, oprósz solą i pieprzem. Możesz je lekko poddusić w rondelku na oleju. Podaj w omletach.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej