Zupa czosnkowa z pęczakiem

Jest niezwykle aromatycz na, zawsze podaję ją z kaszą pęczak. Zasmakują w niej nie tylko wielbiciele czosnku.

Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa

Składniki: szklanka kaszy pęczak, 3 szklanki bulionu warzywnego, główka czosnku, sól, pieprz, kilka gałązek posiekanej natki.

Reklama

1. Kaszę zalej zimną wodą, odstaw na kilka godzin. Odcedź, zalej świeżą wodą, lekko osól, ugotuj do miękkości.

2. Czosnek obierz, posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Kaszę odcedź, wsyp do rondla. Wlej bulion, dodaj czosnek, oprósz solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 10-15 minut. Posyp posiekaną natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej