Zupa koperkowa

Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 2-3 łyżki bułki tartej, 4 duże ziemniaki, jajko, duża marchewka, pietruszka, por, garść koperku, 5 łyżek śmietany 18-proc., sól, pieprz.

Reklama

1 Warzywa pokrój, włóż do garnka, zalej wodą. Ugotuj do miękkości.

2 Mięso mielone wyrób z jajkiem i bułką tartą, przypraw. Uformuj kulki. Dodaj do zupy. Gdy wypłyną, dodaj posiekany koperek. Gotuj ok. 10 min.

3 Śmietanę rozrób z kilkoma łyżkami zupy. Wlej do reszty zupy, przypraw.

Przepis Marty Sztabińskiej z Grajewa

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej