Zupa koperkowa

Składniki: ● pęczek włoszczyzny ● łyżka masła ● 2 jajka ● 3 łyżki mąki ● 3 łyżki koperku ● 1/2 szklanki śmietany ● sól ● koperek i pietruszka do przybrania

Reklama

1. Zgotuj 1,5 litra wody. Posól i dodaj obrana włoszczyznę. Ugotuj wywar wyjmij warzywa.

2. W misce wymieszaj mąkę, jajka i trochę wody, by powstało rzadkie lane ciasto. Wylej je cienka strużką na gotujący się bulion.

3. Gdy kluski wypłyną, zdejmij garnek z ognia. Dodaj masło posiekany koperek i śmietanę. Podgrzej razem i udekoruj.

1,70 zł porcja.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej