Zupa koperkowa

Składniki dla 4 osób: Włoszczyzna, 10 dag ryżu, 1/2 szklanki śmietany, łyżka mąki, 5 łyżek posiekanego koperku, 2 łyżki tłuszczu, pieprz, sól.

1. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w kostkę. Całość krótko poddusić na tłuszczu i zalać dwoma litrami wody.

Reklama

2. Do gotujących się jarzyn dodać ryż, posolić i gotować do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania zupę zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać, doprawić. Posypać koperkiem.

CZAS: około 30 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej