Zupa krem z fasolki

Pięknie pachnie i apetycznie wygląda. To wystarczy!

Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa

Składniki: 50 dag fasolki szparagowej, kostka rosołowa, marchewka, 3 ziemniaki, 15 dag wędzonego boczku, łyżka masła, sól, pieprz, chili, curry, koperek

Reklama

Przygotowanie: Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć kostkę, masło, marchewkę, ziemniaki i gotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, włóż fasolkę szparagową.

Przypraw solą, pieprzem, chili oraz curry. Gotuj 25 min. 2 Wędzony boczek pokrój w paseczki. Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy.

Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podaj z grzankami.

Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej