Zupa marynarza

Składniki na 6 porcji: ● pół kg ryb ● 2 ziemniaki ● cebula ● marchew ● pietruszka ● 2 pomidory ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● olej ● sól ● pieprz ● ostra papryka

❶ Ryby umyj, osusz i wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.

Reklama

❷ Cebulę potnij w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.

❸ W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.

❹ Pomidory przelej wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

❺ Dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej