Zupa pomidorowa z pieczonymi pulpecikami

Do rosołu wlej 1/2 l gęstego przecieru i dopraw do smaku. 12 pomidorków koktajlowych pokrój na pół, posyp bazylią lub natką, podpiecz na blasze.

Z 25 dag mielonego mięsa mieszanego, jajka, łyżki tartej bułki i natki wyrób masę. Dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, uformuj kuleczki, oprósz mąką i szybko obsmaż na oleju.

Reklama

Posyp tartym żółtym serem, zapiekaj, aż ser się rozpuści. Do każdej porcji zupy wkładaj po kilka klopsów i pomidorków oraz po 2 łyżki ugotowanych krótkich rurek.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej