Zupa rybna

Składniki: kawałek oczyszczonego dorsza bez skóry i ości , 2 marchewki, cebula, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka w proszku, por, listek laurowy, sól

Do garnka wlej wodę i wrzuć pokrojoną w talarki marchewkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej