Zupa rzodkiewkowa

Składniki: ● 1 l bulionu ● 4 ziemniaki ● 2 pęczki rzodkiewki ● łyżka masła ● 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego ● 100 ml słodkiej śmietanki ● sól ● pieprz ● koperek do posypania

Reklama

1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i zalej bulionem. Zagotuj. Rzodkiewki pokrój w talarki i wrzuć na roztopione na patelni masło. Duś chwilę. Dodaj do zupy. Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą miękkie.

2. Do gotującej się zupy dodaj serki topione i śmietankę. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej