Zupa rzodkiewkowa

Składniki: ● 1 l bulionu ● 4 ziemniaki ● 2 pęczki rzodkiewki ● łyżka masła ● 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego ● 100 ml słodkiej śmietanki ● sól ● pieprz ● koperek do posypania

Reklama

1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i zalej bulionem. Zagotuj. Rzodkiewki pokrój w talarki i wrzuć na roztopione na patelni masło. Duś chwilę. Dodaj do zupy. Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą miękkie.

2. Do gotującej się zupy dodaj serki topione i śmietankę. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej